organik buckwair için ürünler (5)

Keçiboynuzu Tozu

Keçiboynuzu Tozu

Faydaları: Karobu unu son yıllarda kakao için sağlıklı bir alternatif olarak popüler hale geldi, özellikle de çocuklarına kakao vermekten kaçınan ebeveynler arasında. Kakao ile tat ve görünüm açısından benzerlik göstermenin yanı sıra, bazı yönlerden daha iyi bir seçimdir çünkü doğal bir tatlandırıcı olarak da işlev görürken, kakao hoş bir tat elde etmek için ek şeker gerektirir. Kullanım: Karobu unu genellikle keklerin hazırlanmasında kakao yerine kullanılmaktadır. Tarifteki kakao miktarını kolayca değiştirebilir. Yüksek şeker içeriği nedeniyle, bazı tatlılarda şeker yerine de kullanılabilir. Ayrıca karamel kremleri, soslar, baharatlar, reçeller ve dondurmalar için de kullanılabilir. Ambalaj: 250g, 500g ve dökme
Sambuk çayı

Sambuk çayı

Faydaları: bir mürverin aroması rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve muhtemelen sinirleri ve depresyon belirtilerini yatıştırır. Antibakteriyeldir. Soğuk algınlığı, bronşit, burun akıntısı, ateş, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı yaygın olarak kullanılır ve boğuk ses için yumuşatıcı olarak işlev görür. Kuzey ülkelerinin bazılarında, yazın mürverin çiçek açmasıyla başladığı ve meyvelerin olgunlaşmasıyla, ağustos sonunda sona erdiği söylenir. Mürver çiçeğinin büyüleyici aroması, yılın yaz dönemine özgüdür. Kullanım: Mürver çiçeği en yaygın olarak çay ve infüzyonlar için kullanılır. 2-3 tatlı kaşığı kurutulmuş otu kaynar suya (250 ml) yaklaşık 10-12 dakika demleyin, ardından otu süzün. Ambalaj: 125g, 250g ve dökme
Dut Yaprakları

Dut Yaprakları

dut ağaçları, dünya genelinde takdir edilen ve genellikle vitaminler, mineraller ve güçlü bitkisel bileşiklerin yoğunluğu nedeniyle süper gıdalar olarak kabul edilen aromatik meyveler üretir. Ancak, meyve, dut ağacının sağlık yararları sunduğu söylenen tek parça değildir. Yüzyıllardır, yaprakları geleneksel tıpta çeşitli durumlar için doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır. Kan şekeri ve insülin seviyeleri üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenmektedir. Ayrıca, kolesterolün kan damarlarındaki oksidasyonunu azaltarak ateroskleroz risklerini düşürdüğü düşünülmektedir. Ayrıca, yüksek miktarda monosakkaritlerin dolaşıma girmesini sınırlayarak diyabeti önlemeye yardımcı olduğu söylenmektedir. Kullanım: Dut yaprakları esasen çay için kullanılır. 1 tatlı kaşığı yaprağı 250 ml kaynar suya ekleyin ve damak tadınıza göre 3-5 dakika bekletin. Ambalaj: 125g, 250g ve dökme
Muskat Cevizi - Bütün, Toz

Muskat Cevizi - Bütün, Toz

Faydaları: Muskat cevizi, sıcak baharatlı bir lezzete sahiptir ve B1, B6 vitaminleri ile magnezyum gibi besin maddeleri açısından zengindir. Muskat cevizi, daha çok tatlılar, içecekler ve baharatlı, doğu yemekleri için bir baharat olarak kullanılır, çay olarak değil. Ambalaj: Toz – 250g, 500g ve dökme;
Honeybush

Honeybush

Benefici: Honeybush, Fabaceae familyasına ait bir bitkidir ve Güney Afrika çalılarından gelmektedir. Çok hafif ve lezzetli bir tat profiline sahiptir. Çay, 19. yüzyılın başından beri birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır. Sağlık üzerindeki potansiyel faydalarının çoğu, antioksidan etkisiyle ilişkilidir. Kullanım: Kurutulmuş Honeybush bitkisi, çay demlemek için daha popülerdir. 2 tatlı kaşığı (250 ml) suya kaynar su ekleyin ve damak zevkine göre 3-5 dakika buharda bekletin. Bu çayın sıcak bir fincanı, gece rutininizin bir parçası haline gelebilir veya bir bardak buz dolu bir bardağa dökerek soğuk çay hazırlayabilirsiniz. Paketleme: 125g, 250g ve dökme